OPTAKT GRUPPE C:

Så er vi nået til gruppe C, som umiddelbart ser ud til at blive en lidt ensidig affære med et meget stærkt hollandsk hold, og nogle derudover lidt svagere modstandere. Der bliver dog formentlig kamp om andenpladsen i gruppen, og det kan gå hen og blive ret spændende hvordan denne gruppe udvikler sig.

Gruppen består af Holland, Ukraine, Nordmakedonien og Østrig.

HOLLAND:

Frank de Boer har taget over for den nuværende Barcelona-træner Koeman, og det har han sådan set gjort rigtig fint. Efter at have misset et par slutrunder er de ’Oranje’ nu tilbage, og det er de med et ungt og energisk hollandsk mandskab, med masser af spændende spillere. Om de har potentialet til at komme rigtig langt kan jeg godt have min tvivl om, dertil mangler holdet nok nogle virkelige verdensstjerner. Profilerne på holdet jeg vil fremhæve er særligt De Ligt og Blind defensivt. På midtbanen har holdet Frenkie de Jong og Wijnaldum som begge er fantastisk bevægelige og dynamiske. Offensovt er Memphis Depay i storform for det hollandske mandskab, og har i de seneste kampe spillet sammen med Wout Weghorst der har haft en god sæson i det tyske. Med en gruppe hvor de bør gå videre som etter, kan Holland virkelig komme godt i gang i turneringen, og derfor kan det måske række langt. Omvendt, tror jeg som sagt de kan få problemer hvis de skal møde nogle af mandskaberne fra den virkelige elite.

UKRAINE:

I Ukraine kan man med god grund se frem til en spændende slutrunde. Dels er det et rigtig spændende hold som de kommer med, og derudover har Ukraine vist sig som et rigtig stærkt hold de seneste år. I kvalifikationen gik man videre som etter uden et eneste nederlag, og holdt stjernespækkede Portugal bag sig på andenpladsen! Træneren er Andriy Shevchenko, den tidligere Milan-stjerneangriber, og Shevchenko råder over en trup der har et godt mix af rutine og af unge talenter. Desuden kender rigtig mange af spillerne til hinanden fra den hjemlige liga, hvor mange spiller på henholdsvis Shakhtar Donetsk og Dinamo Kiev. Deres stjernespillere kommer dog ikke fra den hjemlige liga. Her vil jeg i stedet fremhæve Zinchenko, der kommer fra en vanvittigt flot sæson i Manchester City der skal husere på Ukraines venstreside. Ukraine har også endnu en spiller i det engelske, nemlig Andriy Yarmolenko, som dog ikke har haft den allerbedste sæson. Og slutteligt er Ruslan Malinovsky en spiller man med god grund kan have store forventningert til. Malinovsky spiller normalt i Atalanta, og der er store klubber meldt interesserede i den dygtige midtbanespiller og jeg tror han kommer til at spille en fremragende slutrunde! Spændende hold.

ØSTRIG:

Østrig er lidt en svær størrelse, og spørgsmålet er hvad de kommer med i år. Min mavefornemmelse er, at de kommer til at skuffe en smule. De har dog et udmærket hold med nogle stjerner i blandt. Her, må jo nævnes David Alaba, Marcel Sabitzer og Julian Baumgartlinger som nogle af dem der står særligt ud. Jeg tror de får det svært mod både Holland og Ukraine, og spørgsmålet er så, om en eventuel sejr mod Nordmakedonien kan være nok til avancement… Jeg tvivler. I kvalifikationen blev man nummer to i gruppen efter Polen, og sluttede foran netop Nordmakedonien som de nu skal møde i gruppespillet til selve slutrunden. To kampe, som i øvrigt begge endte med Østrigsk sejr.

NORDMAKEDONIEN:

Nordmakedonien er for mig at se ét af slutrundens på papirets ringeste hold, målt spiller for spiller. Men tag ikke fejl; det er første gang nationen kvalificerer sig og det må betyde noget helt særligt for spillerne nu at skulle repræsentere landet til en slutrunde. Årsagen til deres deltagelse kommer efter en kvalifikation gennem Nations League’s laveste rangering, D-laget. Nordmakedonien spiller en solid 5-3-2 opstilling, og selvom de står relativt langt tilbage på banen har de svært ved at holde nullet. Det samme forventer jeg at se i deres kampe i denne slutrunde. Dog har holdet en kvalitet i det offensive, i og med, at det kun var Polen der holdt rent bur mod makedonerne. Og skal der peges på nogle individuelle profiler på holdet, så er det jo ikke muligt at undgå at nævne Goran Pandev, som er holdets store stjerne, selvom han efterhånden har rundet de 37 år. Derudover er der også Leeds’ Alioski samt Napolis Elif Elmas som er en kreativ og interessant midtbanespiller. Jeg tror dog makedonerne får det svært, og ser dem max få ét point til denne slutrunde.

Spilforslag:

Østrig – Nordmakedonien 1: 1.70, Bet365

Kvalificerer sig ikke: Nordmakedonien: 1.28, Bet365

Holland – Ukraine: Skud på mål over 0.5: Wijnaldum: 2.08, LeoVegas

Bud på endelig stilling:

Holland

Ukraine

Østrig

Nordmakedonien

Bedste bookmakers lige nu

100% freebet bonus op til 1.000 kr. 

100% bonus op til 1.000 kr.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. 

Alt om EM 2021!

Vil du have fodbold odds og tips fra vores skarpe eksperter og samtidig følge med i alle nyhederne? Så er du havnet på den helt rigtige side. Velkommen til vores side med fodbold nyheder!