OPTAKT GRUPPE A

Lad det være sagt med det samme: EM’s gruppe A er ikke den allermest sexede gruppe. Hvorfor jeg ikke synes den er det, skal jeg nok komme ind på senere i denne optakt af den første gruppe.

Gruppen består af Italien, Tyrkiet, Schweiz og Wales. Jeg vil herunder giver en kort præsentation af de enkelte hold, af scenarier for gruppen og komme med spiltips til denne gruppe.

ITALIEN:

Italien er med Roberto Mancini i spidsen for alvor kommet på ret køl. Mancini har fået genetableret et absurd stærkt defensivt fundament, der blandt andet ses ved at man i de seneste tolv kampe blot har lukket et enkelt mål ind! Når man umiddelbart kigger ned over det italienske hold, er det ikke et hold med de store stjerner. Kollektivet er stjernen for Italien. Og derudover har de temmelig mange ’unsung heroes’, som eksempelvis Barella, Locatelli, Berardi og til dels Immobile der fortsat bare bomber kasser ind i Serie A. Italien spiller desuden alle deres tre gruppekampe hjemme i Rom, hvilket også må ses at være en gedigen fordel for dem. Alt i alt har jeg Italien som stor favorit til at vinde gruppen, og et frækt bud vil såmænd være at de gør det, uden fortsat at lukke mål ind! Man må heller ikke glemme, at Italien har sat nogle temmelig pæne EM-slutrunder i vores levetid, og lur mig om de ikke gør det igen.

TYRKIET:

Tyrkiet har kvalificeret sig til slutrunden efter at have kommet videre fra en ganske fin gruppe, hvor man tog pladsen foran snuden på Island. Blandt andet tog man fire point mod Frankrig i de to kampe man mødte dem, og dette skal ses ud fra en meget afklaret og stringent spillestil. Nede ’bagved’ har man Caglar Soyuncu som vi kender fra Leicester samt Merit Demiral, som sammen udgør en solid defensiv klippe. På midtbanen har man Ozan Tufan, Calhanoglu og Karaman som umiddelbart er dem jeg synes man skal lægge mest mærke til, som alle skal servicere veteranen Boruk Yilmaz som er 9’eren hos Tyrkiet, som skal score deres mål og som kommer sprængfyldt med selvtillid efter at have vundet Ligue 1 med Lille. Tyrkiet har bevist hvad de kan når de er på deres bedste, men så sandelig også når de er på deres bundniveau. De er derfor meget svære at spå om, men jeg tror umiddelbart at de skal være glade hvis de kan gå videre som 3’er. Tyrkiet kan meget vel ligge med 0 point efter første kamp (da man møder Italien) og derfor bliver de to sidste kampe mod Wales og Schweiz med al sandsynlighed meget drabelige.

SCHWEIZ:

Schweiz har i de senere år fået sammensat et rigtig stærkt landshold, og lidt ligesom Italien, er det uden den helt store stjerne. Her er det også et godt kollektiv, dog med nogle enkelte spændende spillere som selvfølgelig stikker ud. Schweiz vandt kvalifikationsgruppen med ét point foran Danmark, og de er bare et hold der er rigtigt svære at slå. Det kan også blive deres styrke i denne gruppe, at de næppe kommer til at tabe mod hhv. Tyrkiet og Wales. Defensivt står de meget godt med eksempelvis spillere som Akanji, Elvedi og Rodriguez – spillere der spiller foran en, synes jeg, utroligt dygtig keeper i Yann Sommer. Længere fremme får Granit Xhaka en hovedrolle, da han er manden der binder Schweiz’ spil sammen. Og helt fremme har Schweiz også nogle spændende spillere, hvor det bliver interessant at se hvordan træner Petkovic blander kortene. De har både Xherdan Shaqiri og Breel Embolo til nogle eventuelle kanter, men Haris Seferovic formentlig spiller spydspidsen for dem. En mand jeg forventer der kommer til at lave mål ved denne slutrunde.

WALES:

Det er lidt noget rod for Wales. De har fået Ryan Giggs suspenderet da han venter på en verserende retssag. I stedet har assistenten Robert Page taget over. Wales kommer med et, på papiret, ikke specielt stærkt hold. Men for at gentage mig selv endnu engang i denne gruppe; det er kollektivet der skal gøre det. Alligevel har Wales jo nogle spillere der stikker ud, da man ikke kan sige Gareth Bale blot er én i mængden. Wales har dermed lidt af et powerhouse i form af fart, hvor Bale og Daniel James begge kommer til at ligge. Med et robust forsvar med Mepham, Rodon og foran dem en hårdtfightende midtbane, så kan Wales godt komme til at drille de andre hold. Alligevel tror jeg dog, at den manglende individuelle kvalitet på enkelte positioner kommer til at koste dem en billet videre i turneringen, og at gruppespillet bliver final destination for Wales.

Kampprogram Gruppe A:

Italien – Tyrkiet

Wales – Schweiz

Italien – Schweiz

Wales – Tyrkiet

Tyrkiet – Schweiz

Italien – Wales

Mortensens tre prebets til gruppen:

Italien vinder gruppe A, odds 1.53 Bet365

Hold der slutter på sidstepladsen: Wales, odds 2.20 LeoVegas

Wales – Schweiz: Total antal skud af Schweiz over 13.5, odds 1.85 888.com

Bud på endelig stilling:

Italien

Schweiz

Tyrkiet

Wales

Alt om EM 2021!

Vil du have fodbold odds og tips fra vores skarpe eksperter og samtidig følge med i alle nyhederne? Så er du havnet på den helt rigtige side. Velkommen til vores side med fodbold nyheder!

Bedste bookmakers lige nu

100% freebet bonus op til 1.000 kr. 

100% bonus op til 1.000 kr.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. 

Alt om EM 2021!

Vil du have fodbold odds og tips fra vores skarpe eksperter og samtidig følge med i alle nyhederne? Så er du havnet på den helt rigtige side. Velkommen til vores side med fodbold nyheder!